Uzkodas alus mīklā

Uzkodu šķīvis 30 minūtēs

FOTO: Viktorija Kuprijanova, http://www.bernufoto.lv/

Bļodā ielej eļļu, alu, ūdeni un pievieno aptuveni 150 gramu miltu. Maisa, līdz veidojas viendabīga, rauga mīklai līdzīga masa. Pēc garšas pievieno sāli. Olu baltumus saputo, līdz veidojas stingras putas, un iecilā mīklā. Garneles apvārta miltos, pēc tam iemērc mīklā un liek katlā uzkarsētā eļļā vārīties. Vāra, līdz mīkla kļūst zeltaini brūna.

Tāpat, mīklā pamērcot, gatavo krabju nūjiņas, paprikas (vai citu dārzeņu) škēles un jēlu zandartu (vai citu zivi). Nav jābaidās mīklā iemērkt jēlu zivi, jo karstā eļļā tā ļoti ātri izvārās. Līdzīgi var panēt arī cīsiņus vai vistas filejas gabaliņus.

 

Recepte: Dienas Ēdieni - žurnāls visiem, kam baudu sagādā ēšana un ēdiena gatavošana

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Eļļa - 50.ml
  • milti ap - 150.g
  • gaišais alus līdz - 100.ml
  • Ūdens - 50.ml
  • Olu baltumi - 2 - 3.gab
  • Garneles - 3 - 4.gab
  • paprikas šķēles - 3 - 4.gab
  • zandarta gabaliņi - 3 - 4.gab
  • Krabju nujinas - 3 - 4.gab
  • Sāls
  • Eļļa cepšanai