Linsēklu mērce
Ja jums apnicis salātlapas pārliet ar kefīru vai samaisīt ar krējumu un majonēzi, izmēģini ko neparastāku.
Pannā nedaudz apgrauzdē linsēklas. Blendera traukā ielej olīveļļu, linsēklu eļļu (jāuzmanās, lai nepieliktu par daudz, jo tad mērce būs rūgta) un piespiež citrona sulu. Traukā ieber arī apgrauzdētas linsēklas un pievieno koriandra un bazilika lapiņas (var izmantot arī citus zaļumus). Sakuļ līdz veidojas viendabīga, zaļgana masa. Pē garšas pievieno cukuru un sāli. Pārlej lapu vai tomātu salātiem. Mērci var izmantot arī kā dresingu mocarellas siera salātiem.
Iesaka šefpavāre Svetlana Riškova
Recepte: Dienas Ēdieni - žurnāls visiem, kam baudu sagādā ēšana un ēdiena gatavošana
Sastāvdaļas
- Olīveļļa - 100.g
- pāris zariņu koriandra
- pāris zariņu bazilika
- linsēklu eļļu - 20.g
- Puscitrons
- saujiņa linsēklu
- Sāls
- Cukurs