Ķiploku un mārrutku majonēze
Atdala olu dzeltenumus no baltumiem (mērcei būs nepieciešami tikai dzeltenumi). Olu dzeltenumus liek blenderī, pievieno ķiploku, mārrutkus, piespiež citrona sulu. Visu sablendē. Turpinot kult, masai pamazām pievieno olīveļļu. Ja nav iespējams precīzi izmērīt pievienojamās eļļas daudzumu, to var liet arī pēc acumēra. Tad jāskatās, lai mērcīte būtu tumīga, bet ne pārāk bieza. Sakultajai mērcei pēc garšas pievieno cukuru un sāli.
Iesaka šefpavāre Svetlana Riškova
Recepte: Dienas Ēdieni - žurnāls visiem, kam baudu sagādā ēšana un ēdiena gatavošana
Sastāvdaļas
- Olu dzeltenumi - 2.gab
- daiviņa ķiploka - 1.gab
- Puscitrons
- Mārrutki - 1/2.tējk.
- Olīveļļa - 200.ml
- Sāls, cukurs