Tradicionālie barbekjū salāti
Amerikā neviens barbekjū neiztiek bez tradicionālajiem salātiem coleslaw. Nosaukums „coleslaw” radies 20.gs., pārangliskojot holandiešu nosaukumu kāpostu salātiem (koolsalade). Recepte no www.lindasvirtuve.wordpress.com.
Mūsmājās šie salāti ir katra BBQ neatņemama sastāvdaļa. Kraukšķīgie dārzeņi un krēmīgais aizdars ir lieliska piedeva ceptajai gaļinai! Piedāvāju savu versiju parcoleslaw. Vēl neliela piebilde par šiem salātiem – tie diezgan ilgi turas svaigi un neatsulojas, kā tas parasti notiek ar zaļajiem salātiem!
Sastāvdaļas:
1/4 baltā kāpostgalva (vidēja lieluma kāposts)
1 zilais sīpols
2 burkāni
3 seleriju kāti
daži zariņi pētersīļa
3 ēdamkarotes majonēzes
Gatavošana:
1. Kāpostu sašķērē sloksnītēs. Sīpolu sagriež gabaliņos (vai šķēlītēs – kā labāk patīk!) Burkānu sarīvē uz rupjās rīves. Seleriju kātus sagriež gabaliņos. Sasmalcina pētersīļus.
2. Visas sastāvdaļas liek salātu bļodā un sajauc ar majonēzi.
Avots: www.lindasvirtuve.wordpress.com