Vasarīgie kartupeļu salāti
Šī sātīgā uzkoda būs lieliska vieglām vasaras pusdienām. Pasniedz kopā ar svaigu maizi.
Pagatavošana:
1. Kartupeļus ar visu mizu 20 minūtes vāra lielā daudzumā sālsūdens.
2. Kartupeļiem novelk miziņu un atdzesē līdz istabas temperatūrai.
3. Sīpolu ripiņas ieber bļodā ar ūdeni, kam pievienots etiķis un 1 tējk. sāls. Uz 30 minūtēm noliek malā. Rūpīgi notecina.
4. Kartupeļus, tunci, gurķus, olīvas un sīpolus liek bļodā. Pieber sāli un apslaka ar eļļu.
5. Uzmanīgi samaisa un izrotā ar tomātu šķēlītēm, olas gabaliņiem, paprikas strēmelītēm un pētersīļu lapiņām.
Avots: Mikela Neri "Uzkodas. Gardai un veselīgai maltītei", Jāņa Rozes apgāds
Sastāvdaļas
- Miltaini kartupeļi - 1.kg
- plānās ripiņās sagriezts sīpols - 1.gab.
- Auksts ūdens - 60.ml
- Baltvīna etiķis - 1.ēd.karote
- Sāls
- notecināts konservēts tuncis - 250.g
- plānās šķēlītēs sagriezts gurķis - 2.gab.
- zaļās un melnās olīvas - 100.g
- Olīveļļa - 2.ēd.karotes
- daiviņās sagriezts tomāts - 1.gab.
- četr - 3.gab.
- anšovu fileja - 8.gab.
- plānās strēmelītēs sagriezta dzeltenā paprika bez sēklām - 1.gab.
- pētersīļu lapiņas rotāšanai