Maizītes ar tītaru, sieru un dzērveņu mērci
Pikanta uzkoda stilīgam tusiņam ar draugiem. To var gatavot arī ballītes laikā.
Pagatavošana:
1. Maizītes ietin viegli samitrinātā papīra dvielī un 45 sekundes karsē ļoti karstā mikroviļņu krāsnī vai 3-4 minūtes uz mērenas uguns grauzdē pannā bez taukvielām.
2. Maizītes liek uz tīra dēlīša. Katru pārziež ar krējumsieru. Virsū kārto pa šķēlei tītara filejas un kamambēra, pārlej dzērveņu mērci, uzber zirnīšu dīgstus, sāli un piparus. Saritina un pasniedz, kamēr vēl siltas.
Avots: Mikela Neri "Uzkodas. Gardai un veselīgai maltītei" Jāņa Rozes apgāds
Sastāvdaļas
- uz pusēm pārgrieztas maizītes - 4.gab
- Krējumsiers - 90.g
- cepta vai garšvielās vārīta tītara filejas šķēles - 8.gab
- plānas kamambēra šķēlītes - 8.gab
- Sāls un malti melnie pipari