Vistas gaļas un kokosriekstu bumbiņas
No receptē norādītā produktu daudzuma var pagatavot 24 bumbiņas. Lielākām viesīām produktu daudzumu divkāršo vai trīskāršo. Bumbiņas var sagatavot iepriekš un pirms pasniegšanas uzcept.
Pagatavošana:
1. Cepeškrāsni sakarsē līdz 200 grādiem. Divas kēksu veidnes (katru ar 12 nelieliem kēksiņiem) viegli ieziež ar eļļu.
2. Malto gaļu, čili mērci, ķiplokus, ingveru, zivju mērci, koriandra lapiņas un kokosriekstu pienu samaisa. Pieber sāli un piparus.
3. Ar karoti pilda maisījumu kēksu veidnēs.
4. Cep 15-20 minūtes, līdz bumbiņas kļūst zeltaini brūnas. Pasniedz karstas ar čili mērci.
Avots: Mikela Neri "Uzkodas. Gardai un veselīgai maltītei" Jāņa Rozes apgāds
Sastāvdaļas
- Malta vistas gaļa - 500.g
- saldā čili mērce - 60.ml
- Sīki sakapātas ķiploka daiviņas - 2.gab
- zivju mērce - 1.ēd.k.
- sīki sakapātas koriandra lapas - 25.g
- Kokosriekstu piens - 150.ml
- sāls un malti melni pipari