Kazas siera un augļu salāti
Ieprieciniet savus viesus ar šiem burvīgajiem salātiem.
Sastāvdaļas:
Kazas siers 150 g
Sīki sakapāti garšaugi (pētersīļi,
maurloki, piparmētras, timiāns,
majorāns, dilles, baziliks) 4 ēd.k.
Melone 350 g
Nomizots gurķis 1 gab.
Kokteiļtomātiņi 12 gab.
Notīrīti nelieli redīsi 6 gab.
Olīveļļa 4 ēd.k.
Sarkanās vīnogas 150 g
Svaigas spinātu lapiņas
Svaigi spiesta 1 apelsīna sula
Sāls
Pagatavošana:
1. Kazas sieru saveļ mazās lodītēs. Garšaugu maisījumu uzber uz šķīvja un rūpīgi apviļā tajā siera lodītes. Noliek malā.
2. No melones mīlstuma un gurķa ar karoti izgrebj bumbiņas. Melones bumbiņas apslaka ar 1 ēd.k. apelsīnu sulas. Gurķu bumbiņas apslaka ar 1 ēd.k. olīveļļas un pārkaisa ar sāli.
3. Lielā bļodā ieklāj spinātu lapiņas. Uz tām kārto kazas siera lodītes, dārzeņus un augļus.
4. Salātus apslaka ar atlikušo apelsīnu sulu un olīveļļu. Uzmanīgi samaisa un pasniedz.
Avots: Mikela Neri "Uzkodas. Gardai un veselīgai maltītei" Jāņa Rozes apgāds