Siera un seleriju uzkodas
Viegla un veselīga uzkoda karstām vasaras dienām. Ja nepatīk asā ķiplogu garša, tad var iztikt arī bez tiem.
Sastāvdaļas:
Notecināta rikota 250 g
Sadrupināts zilais siers 125 g
Piens vai skābs krējums 60 g
Sakapātas ķiploka daiviņas 2 gab.
Sīki sakapāti maurlociņi 1 ēd.k.
Olīveļļa 1 ēd.k.
Lieli seleriju kāti 10 gab.
Sāls un melnie pipari
Pagatavošana:
1. Rikotu liek bļodā. Pievieno zilo sieru un pienu, samīca viendabīgā krēmā. Pievieno ķiplokus, maurlociņus, eļļu, sāli un piparus un rūpīgi samaisa.
2. Uzliek vāku un uz stundu ievieto ledusskapī.
3. Seleriju kātus notīra un nomizo. Sagriež ~8 cm garos gabalos.
4. Seleriju kātos iepilda siera maisījumu, pārkaisa ar pētersīļiem un pasniedz.
Avots: Mikela Neri "Uzkodas. Gardai un veselīgai maltītei" Jāņa Rozes apgāds