Groziņi ar pekanriekstiem
Pekanrieksti nāk no Amerikas, to nosaukums kādā no vietējo indiāņu valodām nozīmēja "rieksti, ko var pāršķelt tikai ar akmeni". Šajos riekstos ir daudz olbaltumvielu, E vitamīna un citu vērtīgu vielu.
Sastāvdaļas:
GROZIŅIEM
Mīksts krējumsiers 120 g
Mīksts sviests 125 g
Kviešu milti 150 g
PILDĪJUMAM
Lielas olas 2 gab.
Tumšais brūnais cukurs 100 g
Kausēts sviests 2 ēd.k.
Vaniļas ekstrakts 1/2 tējk.
Sāls 1/8 tējk.
Sakapāti pekanrieksti 150 g
Pagatavošana:
1. Cepeškrāsni sakarsē līdz 180 grādiem. Ieziež ar sviestu 24 mazas groziņu veidnes.
2. Gatavo groziņus: krējumsieru un sviestu ar mikseri strauji saputo. Iemaisa miltus, lai veidotos viendabīga mīkla.
3. Mīklu uz miltiem apkaisītas virsmas izveltnē 3mm biezu. Ar 5 cm diametrā veidni izspiež 24 aplīšus un ieklāj groziņu veidnēs.
4. Gatavo pildījumu: olas sakuļ krēmīgās putās. Iemaisa cukuru, sviestu, vaniļu un sāli, sakuļ. Pievieno pekanriekstus. Ar karoti pilda groziņus.
5. Cep 15-20 minūtes, līdz mīkla kļūst zeltaina un vairs nelīp pie tajā iedurta koka iesmiņa. Atdzesē uz režģa.
Avots: Mikela Neri "Uzkodas. Gardai un veselīgai maltītei" Jāņa Rozes apgāds