Ko darīt ar plūmēm? Pagatavo gardo ķīniešu mērci!

Plūmju gadā, kad zeme dārzā pārvēršas par plūmju paklāju un vairs nav ideju, ko vēl tādu ar šīm iesākt, pagatavo ķīniešu plūmju mērci, kas ir lieliska piedeva dažādiem gaļas ēdieniem. Noderēs arī ciemakukulim, īpaši, ja mājastēvs ir zvērināts gaļēdājs. 

Plūmju mērce ierastajai maltītei piešķirs jaunu garšu!

FOTO: Shutterstock.com

Plūmju mērce ierastajai maltītei piešķirs jaunu garšu!

1 litrs

2 stundas pagatavošanai

 

Sastāvdaļas:

  • 1,5 kg saldskābas plūmes;
  • 2 sīpoli, sīki sakapāti;
  • 2 cm svaiga ingvera saknes, sīki kapātas;
  • 1 ķiploka daiviņa, sīki kapāta;
  • ¾ glāzes brūnā cukura;
  • ½ glāze rīsu vai ābolu etiķa;
  • 1 tējk. koriandra sēklu;
  • ½ tējk. kanēļa;
  • ¼ tējk. Kajennas piparu;
  • ¼ tējk. maltu krustnagliņu;
  • ½ tējk. sāls.

 

Reklāma
Reklāma

Gatavošana

1. Plūmes pārgriez uz pusēm un izņem kauliņus. Liec plūmes un garšaugus katlā, pievieno glāzi ūdens, uzvāri, liec virsū vāku, uguni samazini līdz minimumam un ļauj, lai virst 30 minūtes. 

2. Drusku padzesē un sablenderē, pievieno cukuru, etiķi garšvielas. Maisot uzkarsēt līdz vārīšanās temperatūrai un uz mazas uguns vāri 45 minūtes.

3. Gatavo mērci pildi traukos, noslēdz ar vāciņu un vārošā ūdens peldē pasterizē 30 minūtes.