Vistu akniņu un apelsīnu pastēte
Ja vēlaties, apelsīnu sulas daudzumu var samazināt un aizstāt ar 2 ēdamkarotēm liķiera "Grand Marniet".
1. Ņem 6-8 nelielas veidnītes un iezieš ar sviestu.
2. Pannā uz mērenas uguns izkausē 2 ēd. k. sviesta. Pieber sīpolus
un 3-4 minūtes cep, līdz tie kļūst mīksti.
3. Pievieno akniņas un cep ~7 minūtes. Pieber sāli un piparus.
4. Aknu maisījumu virtuves kombainā samaļ biezenī. Pievieno
apelsīnu sulu un atlikušo sviestu un rūpīgi sakul.
5. Pastēti ar karoti pilda veidnītēs un uz 4 stundām vai nakti
novieto ledusskapī.
6. Pastēti izgāž uz šķīvjiem. Izrotā ar apelsīna šķēlēm. Pasniedz
ar maizi vai siltiem grauzdiņiem.
Avots: Jāņa Rozes apgāda izdotā Mikela Neri grāmata “Uzkodas. Gardai un veselīgai maltītei”
Sastāvdaļas
- sālīta sviesta - 350.g
- sakapāts šalotes sīpols - 1.gb
- sakapātu vistu akniņu - 350.g
- Sāls un malti melnie pipari
- Svaigi spiestas apelsīnu sulas - 90.ml
- biezās šķēlēs sagriezts apelsīns rotāšanai
- svaiga vai grauzdēta maize pasniegšanai