Vistas gaļas galerts BEZ veikala želatīna

Man ļoti garšo galerts, bet noteikt ne veikala, ne ar mākslīgo želatīnu.

 Biju pārsteigta, ka tik vienkārši pagatavot tiešām garšīgu galertu! Autores foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Biju pārsteigta, ka tik vienkārši pagatavot tiešām garšīgu galertu! Autores foto.

 

Vienmēr ir bijusi vēlēšanās pašai to pagatavot, bet kaut kā mani atturēja "un, ja nesanāks"?!?

Bet tomēr ziņkārība ņēma virsroku, un es izlasīju daudz dažādas receptes, kā gatavo vistas gaļas galertu. Un, lūk ,kas man sanāc - ne tikai skaisti ,bet arī ļoti, ļoti gardi. Biju pārsteigta, ka tik vienkārši pagatavot tiešām garšīgu galertu!

 

Sastāvdaļas:

* 1kg vistas pēdas želejai, var ņemt arī vistas kakliņus

* man bija 3 vistas šķiņķīši un 0,5kg spārniņu, bet labāk vairāk, jo beigās izrādījās, ka buljons sanāk daudz, bet gaļa pietrūkst.

* 2 sīpoli

* 2 burkani

* garšvielas (pipari, lauru lapas, sāls, ja ir vēlēšanās dilles, pētersīļi)

 

Pagatavošana:

Vistas pēdas iemērcam uz 2-3 stundām aukstā ūdenī,tad noskalojam un liekam katiņā,kur pievienojam arī noskalotus spārniņus un šķiņķīšus.Visu uzvāram līdz burbuļo,tad nolejam šo pirmo ūdeni.Visu vēlreiz noskalojam aukstā ūdeni,tas nepieciešams,lai buljons būtu dzidrs.

Reklāma
Reklāma

Liekam atkal visu katlā,pārlejam ar minimālu ūdens daudzumu,tik tā,lai gaļa knapi apsegta ar ūdeni.Vāram uz mazas uguns 1,5-2 stundām,tad spārniņiem un šķiņķīšiem jābūt gataviem,ja gaļa atdalās kārtīgi no kauliem.

Gaļu izņemam,bet pēdiņas turpinam vārīt vēl 1,5-2 stundas.Pievienojam garšvielas,nomizotus sīpolus un burkānus.Kad burkāni mīksti,izņemam.

Spārniņiwem un šķiņķīšiem atdalam gaļu no kauliem,burkānus sagriežam mazos kubiņos.Visu liekam trauciņos.

Kad buljons gatavs,tad izkāšam to caur sietiņu un pārlejam gaļai.Liekam aukstā vietā līdz sastingst.



-Kopumā pēdas jāvāra ap 3 stundām.

-Gaļu,līdz tā atdalās no kauliem.

-Vistu jāskalo,lai buljons būtu pēc iespējas dzidrāks,tā būs skaistāk.

-Vistu gaļai varam ņemt jebkuru daļu,gan spārniņus,gan stilbinus,gan fileju,kaut veselu vistu.

- Želejai varam ņemt tikai pēdas,vai arī jaukti ar kakliņiem.

-No 1kg pēdu man sanāca 1,5litri buljons,kas ļoti labi saželē.





Lai jums veicas gatavošanā un lai labi garšo!

 

Sastāvdaļas