Laiviņas ar garšaugu pildījumu
Sastāvdaļas:
• 300 g kviešu miltu
• 1/4 tējk. sāls
• 150 g sviesta
• 2-3 ēd. k. auksta ūdens
• 2 nolobītas, sakapātas cieti vārītas olas
• 2 ēd. k. sīki sakapātu pētersīļu
• 2 ēd. k. sīki sakapāta majorāna
• 250 ml majonēzes
Gatavošana:
1. Miltus un sāli iesijā bļodā. Ar mikseri iekuļ sviestu, līdz izveidojas drupatas. Pievieno ūdeni un samīca gludu mīklu.
2. Mīklu saveļ pikucī, saplacina, ietin sviestpapīrā un uz 30 minūtēm novieto ledusskapī.
3. Cepeškrāsni sakarsē līdz 180 °C. Ņem 15-18 laiviņveida veidnītes (~5 cm garas) un viegli ieziež ar eļļu.
4. Mīklu liek uz miltiem apkaisītas virsmas un izveltnē 3 mm biezā kārtā. Mīklu klāj veidnēs un vairākās vietās sadursta ar dakšiņu.
5. Mīklu pārklāj ar cepampapīru un uzber kaltētus zirņus slogam. Cep 12-15 minūtes. Izņem papīru un zirņus, izgāž laiviņas no veidnēm
un atdzesē.
6. Olas ieber bļodā un samaisa ar pētersīļiem, majorānu un majonēzi. Maisījumu iepilda laiviņās. Pasniedz nekavējoties.
Avots: Jāņa Rozes apgāda izdotā Mikela Neri grāmata “Uzkodas. Gardai un veselīgai maltītei”