Aknu pastēte
Šo klasisko pastēti var pasniegt ar svaigu vai grauzdētu maizi, bet no tas var pagatavot arī garšīgus sendvičus ar tomātiem un salātu lapiņam.
1. Cepeškrāsni sakarsē līdz 180 °C.
2. Panniņā uz mērenas uguns izkausē 1 ēd. k. sviesta. Ieber sīpolus
un cep 3-4 minūtes. Kad tie kļūst zeltaini, samazina karstumu un uz
lēnas uguns izkausē atlikušo sviestu.
3. Aknas un speķi virtuves kombainā samaļ. Pievieno ceptos sīpolus,
pētersīļus un estragonu. Visu vēlreiz samaļ. Pievieno miltus, olas,
muskatriekstu, sāli un piparus un ar rokām samīca.
4. Nelielu garenu cepamo veidni ieziež ar sviestu, izklāj ar
alumīnija foliju un iepilda aknu
maisījumu. Sakrata, lai izspiestu gaisa burbulīšus. Pārsedz ar
foliju.
5. Veidni ieliek lielākā cepamā veidnē, kuru līdz pusei piepilda ar
ūdeni. Pastēti cep 45-50 minūtes, līdz tā ir gatava.
6. Atdzesē līdz istabas temperatūrai, tad uz 4 stundām vai uz nakti
ievieto ledusskapī. Pasniedz atdzesētu ar svaigu vai grauzdētu
maizi.
Avots: Jāņa Rozes apgāda izdotā Mikela Neri grāmata “Uzkodas. Gardai un veselīgai maltītei”
Sastāvdaļas
- Sīki sakapāts sīpols - 1.gb
- Sviests - 90.g
- sakapātas jaunlopa aknas - 350.g
- sakapāts speķis - 250.g
- sīki sakapāts pētersīlis - 1.ēd.k.
- sīki sakapāts estragons - 1.ēd.k.
- Kviešu milti - 75.g
- Lielas olas - 2.gb
- šķipsniņa muskatrieksta
- Sāls un malti melnie pipari