Aknu pastēte

Šo klasisko pastēti var pasniegt ar svaigu vai grauzdētu maizi, bet no tas var pagatavot arī garšīgus sendvičus ar tomātiem un salātu lapiņam.

Atdzesē līdz istabas temperatūrai, tad uz 4 stundām vai uz nakti ievieto ledusskapī. Pasniedz atdzesētu ar svaigu vai grauzdētu maizi.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Atdzesē līdz istabas temperatūrai, tad uz 4 stundām vai uz nakti ievieto ledusskapī. Pasniedz atdzesētu ar svaigu vai grauzdētu maizi.

1. Cepeškrāsni sakarsē līdz 180 °C.
2. Panniņā uz mērenas uguns izkausē 1 ēd. k. sviesta. Ieber sīpolus un cep 3-4 minūtes. Kad tie kļūst zeltaini, samazina karstumu un uz lēnas uguns izkausē atlikušo sviestu.
3. Aknas un speķi virtuves kombainā samaļ. Pievieno ceptos sīpolus, pētersīļus un estragonu. Visu vēlreiz samaļ. Pievieno miltus, olas, muskatriekstu, sāli un piparus un ar rokām samīca.
4. Nelielu garenu cepamo veidni ieziež ar sviestu, izklāj ar alumīnija foliju un iepilda aknu
maisījumu. Sakrata, lai izspiestu gaisa burbulīšus. Pārsedz ar foliju.
5. Veidni ieliek lielākā cepamā veidnē, kuru līdz pusei piepilda ar ūdeni. Pastēti cep 45-50 minūtes, līdz tā ir gatava.
6. Atdzesē līdz istabas temperatūrai, tad uz 4 stundām vai uz nakti ievieto ledusskapī. Pasniedz atdzesētu ar svaigu vai grauzdētu maizi.
 

Avots: Jāņa Rozes apgāda izdotā Mikela Neri grāmata “Uzkodas. Gardai un veselīgai maltītei”

 

Reklāma
Reklāma

Sastāvdaļas

  • Sīki sakapāts sīpols - 1.gb
  • Sviests - 90.g
  • sakapātas jaunlopa aknas - 350.g
  • sakapāts speķis - 250.g
  • sīki sakapāts pētersīlis - 1.ēd.k.
  • sīki sakapāts estragons - 1.ēd.k.
  • Kviešu milti - 75.g
  • Lielas olas - 2.gb
  • šķipsniņa muskatrieksta
  • Sāls un malti melnie pipari