Baklažānu un paprikas salāti

Šiem salātiem vispiemērotākie ir vietējo ražotāju audzēti dārzeņi.

Šiem salātiem vispiemērotākie ir vietējo ražotāju audzēti dārzeņi.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Šiem salātiem vispiemērotākie ir vietējo ražotāju audzēti dārzeņi.

1. Gatavo salātus: paprikas pākstij nogriež četrus sānus un nošķeļ viļņotās malas, lai gabaliņi būtu plakani. Miziņu apslaka ar eļļu.
2. Cepeškrāsns grilu sakarsē un paprikas gabaliņus ar miziņu uz augšu grilē, līdz miziņa kļūst melna un sačokurojas. Ieliek polietilēna maisiņā, aizsien galu un un 15 minūtēm noliek malā.
3. Baklažāniem nogriež galus un ar dārzeņu mizojamo nazīti gareniski nogriež 1 cm platas mizas sloksnītes, lai veidotos svītru efekts. Baklažānus sagriež 1/2 cm biezās šķēlēs. Noliek malā.
4. Baklažānu šķēlītes no abām pusēm apslaka ar eļļu. Grilē, līdz abas puses apcepušās brūnas. Kārto uz šķīvja.
5. Paprikas gabaliņiem novelk miziņu un mīkstumu sagriež gabaliņos. Tos pārkaisa baklažāniem.
6. Gatavo mērci: visus produktus sakuļ un maisījumu pārlej baklažāniem. Pirms pasniegšanas ļauj 10 minūtes ievilkties.
 

Avots: Jāņa Rozes apgāda izdotā Mikela Neri grāmata “Uzkodas. Gardai un veselīgai maltītei”

 

Reklāma
Reklāma

Sastāvdaļas

  • salātiem
  • sarkana paprikas pāksts - 1.gb
  • Baklažāni - 4.gb
  • Baklažāni - 4.gb
  • Olīveļļa - 60.ml
  • mērcei
  • Olīveļļa - 3.ēd.k.
  • Svaigi spiesta citronu sula - 2.ēd.k.
  • saspaidītas ķiploku daiviņas - 2.gb
  • Malta paprika - 1/2.tējk.
  • Kajēnas pipari - 1/4.tējk.
  • Sīki sakapāti pētersīļi - 2.ēd.k.