Baklažānu un paprikas salāti
Šiem salātiem vispiemērotākie ir vietējo ražotāju audzēti dārzeņi.
1. Gatavo salātus: paprikas pākstij nogriež četrus sānus un
nošķeļ viļņotās malas, lai gabaliņi būtu plakani. Miziņu apslaka ar
eļļu.
2. Cepeškrāsns grilu sakarsē un paprikas gabaliņus ar miziņu uz
augšu grilē, līdz miziņa kļūst melna un sačokurojas. Ieliek
polietilēna maisiņā, aizsien galu un un 15 minūtēm noliek malā.
3. Baklažāniem nogriež galus un ar dārzeņu mizojamo nazīti
gareniski nogriež 1 cm platas mizas sloksnītes, lai veidotos svītru
efekts. Baklažānus sagriež 1/2 cm biezās šķēlēs. Noliek malā.
4. Baklažānu šķēlītes no abām pusēm apslaka ar eļļu. Grilē, līdz
abas puses apcepušās brūnas. Kārto uz šķīvja.
5. Paprikas gabaliņiem novelk miziņu un mīkstumu sagriež gabaliņos.
Tos pārkaisa baklažāniem.
6. Gatavo mērci: visus produktus sakuļ un maisījumu pārlej
baklažāniem. Pirms pasniegšanas ļauj 10 minūtes ievilkties.
Avots: Jāņa Rozes apgāda izdotā Mikela Neri grāmata “Uzkodas. Gardai un veselīgai maltītei”
Sastāvdaļas
- salātiem
- sarkana paprikas pāksts - 1.gb
- Baklažāni - 4.gb
- Baklažāni - 4.gb
- Olīveļļa - 60.ml
- mērcei
- Olīveļļa - 3.ēd.k.
- Svaigi spiesta citronu sula - 2.ēd.k.
- saspaidītas ķiploku daiviņas - 2.gb
- Malta paprika - 1/2.tējk.
- Kajēnas pipari - 1/4.tējk.
- Sīki sakapāti pētersīļi - 2.ēd.k.