Ātrie Cēzara salāti
Mana recepte ir ātrā šo salātu versija. Tajā ir mazāk izejvielu, bet, ja gribas šos salātus ātri dabūt galdā – var izmantot pāris “shortcutus”, rezultāts no tā daudz necietīs! Oriģinālajā Cēzara receptē netika pievienoti anšovi. Raksta bloga www.lindasvirtuve.lv autore.
Sastāvdaļas (2 otrā ēdiena porcijas = 4 starteri):
4 baltmaizes šķēles
3 tējk. olīveļļas
2 vistas filejas
1 romiešu salāta galva
parmezāna skaidiņas pārkaisīšanai
Mērcei:
1 ķiploka daiviņa
2 anšovi
parmezāns
5 ēdamk.majonēzes
2 tējk. baltvīna etiķa
Gatavošana:
1. Grauzdiņu sagatavošana. Uzsilda krāsni (200C/ventilatorkrāsni 180C parasto). Sagriež maizi grauzdiņizmēra gabalos. Izklāj uz cepamās pannas un ‘izsmidzina’ pāri 2 tējk.olīveļļas. Grauzdiņus apmaisa. Pēc vēlēšanās var nedaudz uzkaisīt sāli. Cep norādītajā temperatūrā, līdz grauzdiņi sāk kļūt gaiši brūni.
2. Vistas sagatavošana. Iemasē vistas filejās atlikušo olīveļļas katori, uzber sāli. Pēc tam filejas liek uzkarsētā pannā un cep apt.4 minūtes. Apgriež, atkal cep 4 minūtes. Pirms cepšanas beigām pārbauda, vai vista gatava (iedurot asu nazi, nevajadzētu parādīties rozā sulai). Kad vista nedaudz atdzisusi, to sagriež/saplēš kumosa izmēra strēmelēs.
3. Mērces sagatavošana. Nomizo ķiploku, izspiež caur ķiploku spiedi. Ar nazi saspaida anšovus. Majonēzei pievieno ķiploka masu, saspaidītos anšovus un nedaudz sarīvēta parmezāna. Pielej vīna etiķi. Pievieno sāli pēc garšas, ja nepieciešams. Mērces konsistencei vajadzētu būt kā vidēja biezuma jogurtam. Ja tā ir par biezu, atšķaida ar pāris tējkarotēm ūdens.
4. Kopā salikšana. Romiešu salātlapas saplēš/sagriež palielos gabalos, liek traukā. Pievieno vistu un grauzdiņus. Uzlej mērci, kārtīgi izmaisa (var droši to darīt ar rokām!). Par virsu pārkaisa parmezāna skaidiņas. Pasniedz nekavējoties!
Avots: www.lindasvirtuve.lv