Lauku pastēte
Šīs gardās pastētes pagatavošana prasa mazliet laika un iemaņu. Tā lieliski noderēs bufetes galdam vai kadai svinīgai maltītei
1. Cepeškrāsni sakarsē līdz 180 °C. Cepamo veidni (13x23 cm)
ieziež ar eļļu.
2. Lielā bļodā ieliek cūkas šķiņķi un aknas. Pievieno bekonu,
sīpolus, ķiplokus, zaļos un melnos pipargraudiņus, muskatriekstu un
sāli. Pielej kalvadosu un visus produktus rūpīgi samīca.
3. Maisījumu pilda veidnē un ar karoti nolīdzina virsiņu. Pievieno
laurlapas un krustnagliņas.
4. Cep -90 minūtes, līdz gaļa ir gatava un virsiņa kļūst brūna.
5. Izņem no krāsns un šķidrumu notecina katliņā. Nosmeļ taukus.
Veidnei uzliek nelielu šķīvi un noslogo. Atdzesē.
6. Gaļas šķidrumam pielej ūdeni un pievieno želatīnu. Rūpīgi
samaisa. Nepārtraukti maisot, šķidrumu uz lēnas uguns karsē, līdz
želatīns pilnībā izšķīst. Uzvāra, noņem no uguns un atdzesē.
7. Pastētei noņem slogu. Gaļu pārlej ar želatīna maisījumu. Uzliek
vāku un uz 24 stundām novieto ledusskapī.
8. Pastēti izgāž no veidnes, apgriež otrādi un izrotā ar papriku,
sēnēm un pētersīļiem. Pirms pasniegšanas sagriež šķēlēs.
Avots: Jāņa Rozes apgāda izdotā Mikela Neri grāmata “Uzkodas. Gardai un veselīgai maltītei”
Sastāvdaļas
- sīki sakapāts cūkas šķiņķis - 500.g
- sīki sakapātas cūkas aknas - 400.g
- sīki sakapāts bekons vai speķis - 250.g
- sīki sakapāts liels sīpols - 1.gb
- Sīki sakapāta ķiploka daiviņa
- melnie pipargraudiņi - 12.gb
- saberzts muskatrieksts - 1/4.tējk.
- Sāls
- Krustnagliņas
- Ūdens - 375.ml
- Želatīns - 1.ēd.k.
- nokāsta, sīki sakapāta konservēta sarkanā paprikas pāksts - 1.gb
- šķēlītēs sagrieztas eļļā konservētas sēnes rotāšanai - 3.gb
- pētersīļu lapiņas rotāšanai