Tunča salāti avokado pusītē – gatavi piecās minūtēs!
„Šodien ķēros klāt avokado. Tie bija īstajā gatavības stadijā – ne par cietu, ne par mīkstu,” savā virtuves blogā lindasvirtuve.lv raksta tā autore.
Piecās minūtēs tapa ēdiens no mājās pieejamajām izejvielām (tuncis ūdenī un kaperi vienmēr man glabājas krājumos) – lai gan pēc receptes izlasīšanas īstas pārliecības par iznākumu nebija, šajā gadījumā risks atmaksājās ar uzviju: tuncis un avokado ir lieliska kombinācija!
Sastāvdaļas (2 porcijas):
- 200g tuncis ūdenī (konservēts)
- 5 ēdamk. mērces
- 2 tējk. kaperu
- 1/2 citrona
- mērcei – sajauc 1 ēdamk.sinepju (es ņēmu pilngraudu) ar 4 ēdamk. majonēzes, piespiež nedaudz citronu sulas
Gatavošana:
- Atver tunča konservu kārbu un notecina lieko ūdeni. Pārgriež uz pusēm avokado, izņem kauliņu.
- Nedaudz mērces ieliek avokado kauliņa iedobē, tad pa virsu tam liek tunci. Pārlej atkal ar atlikušo mērci un pārber ar kaperiem. Pārsmidzina ar citronu sulu, pasniedz.
Avots: lindasvirtuve.lv