Vistas galerts olas formā!
Lai sagatavotu šīs lieliskās Lieldienu oliņas, par to jau jāpadomā ātrāk, jo olu čaumaliņas jāsakrāj iepriekš.
Paņemu oliņai uzmanīgi nogriežu spico galiņu (izleju saturu), kārtīgi čaumalu izplaucē, izžāvē un pataupa (iekrāj jau ātrāk, cik būs nepieciešamas Lieldienu galdam)
Pildījumam:
Vistas gaļa,
zaļumi,
paprika
buljons un želantīns (uz 1 l buljona ņēmu 1 paciņu želantīna)
Gatavošana:
1. Sagriežam vistiņu no buljons un zaļumus. Uzbriedinam želantīnu,
kad uzbriedis, iejaucu karstajā buljonā, lai izšķīst, tad izkāšu,
lai nav klāt liekie krikumi.
2. Iepilda olu čaumalās vistu ar zaļumiem un papriku, un uzlej
buljonu ar želantīnu.
3. Kad sastingst(padzisušu ielieku ledusskapī), nomizo prātīgi un oliņas gatavas.
Sastāvdaļas
- Buljons.1l
- Želantīns - 1paciņa