Faberžē olas Lieldienām. Krāšņa recepte!

Tā kā tuvojas Lieldienas, padalos ar vienu īpašu, vareni  skaistu Lieldienu uzkodu svētku galdam, kas garšos gan lieliem, gan maziem un pārsteigs ciemiņus ar savu krāšņo izskatu un lielisko garšu. Recepte ir laba ar to, ka pildījumā pievienot varat gandrīz jebko, ko vēlaties.

Šādi var pagatavot arī saldās faberžē olas, piemēram, no dažādiem augļiem un ogām!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Šādi var pagatavot arī saldās faberžē olas, piemēram, no dažādiem augļiem un ogām!

Gatavošana:

  1. Katliņā uzvāra buljonu, var arī veikala vistas kubiciņu un mazliet pieber sāli.
  2. Atdzesē buljonu un tam pievieno želantīnu, un liek saželēt uz 1-2h. Kad želantīns gatavs, sacietējis, likt to uz plīts, kamēr pilnībā izkūst, bet ne līdz vārīšanās stadijai.
  3. Olas nomazgāt un nosusināt sausas. Strupajā olas apakšpusē ar naža palīdzību uztaisīt caurumiņu 1.5-2cm lielumā.
    Pašu olu jaizlej ārā, jo vajadzēs tikai čaumalu. Tukšas olas čaumalas kārtīgi izmazgāt (vēlams, sodūdenī) un noskalot tekošā ūdenī un nosusināt sausas.
  4. Gatavas čaumalas, lai būtu ertāk, ieliekam atpakaļ olu iepakojumā.
  5. Kubiciņos sagriezt šķinķi un papriku.Noliet šķidrumu no zirnīšiem un kukurūzas un protams sasmalcinam zaļumus.
  6. Un nu varam sākt pildīt olas. Olas pirmajā kārtā kārto papriku un zaļumus. Tad pēc kartas liek šķinķi, kukurūzu, zirnīšus un atkal kādu zaļumiņu. Tāda veidā aizpildīt olu līdz augšai un pārliet pāri pilnu ar zelantīn-bulijonu.
  7. Ievietot olas ledusskapī kamēr sacietē želantīns.Pirms sniedzat galdā olas attīrīt no čaumalas(tapat kā parastu vārītu olu) un pasniegt šķīvī, izdokerētā, piemēram, ar salātlapam.

 

Labu apetīti un priecīgas Lieldienas :)

P.S. Šādi var pagatavot arī saldās faberžē olas, piemēram, no dažādiem augļiem un ogām!

 

Reklāma
Reklāma

Iesūtījusi: Laima Akopjana, Lieldienu fotorecepšu konkursa dalībniece

Konkursu atbalsta IKEA mēbeļu veikals www.irideja.lv!

 

Sastāvdaļas

  • Olu čaumalas - 20.gab.
  • Želantīns - 40.gr
  • Vistas buljons - 1.5-2.glāzes
  • Šķiņķis - 150-200.gr
  • Konservēta kukurūza - 0.5.no bundžiņas
  • Zaļie zirnīši - 0.5.no bundžiņas
  • Sarkanā/zaļā paprika - 1-2.gab
  • Zaļumi,pētersīļi pēc izveles.-