Ledussalāti ar kazas sieru un plūmēm
Ja gribi salātus pasniegt kā atsevišķu ēdienu brokastīs vai vakariņās, pievieno tiem arī kraukšķīgas bekona šķēlītes. Siers ar izteiktu raksturu (šajā receptē – kazas siers) un bekons viens otru labi papildina un padara salātus par nopietnu uzkodu. Savukārt žāvētas plūmes, mērcētas šerijā vai portvīnā, iegūst pilnīgāku un sulīgāku garšu un jebkuriem zaļajiem salātiem piešķir aromātu un sātu.
4 personām
Gatavošanas laiks – 40 minūtes
Sastāvdaļas:
1 ledussalātu galviņa
200 g stingra kazas siera
120 g žāvētu plūmju bez kauliņiem
160 g mazo tomātiņu
5 ēdamkarotes šerija
2 ēdamkarotes saldā krējuma
1 ēdamkarote šķidra medus
1 – 2 ēdamkarotes šerija etiķa (nopērkams lielveikalos)
3 ēdamkarotes olīveļļas
100 g kūpināta bekona šķēlītes
Sāls
Gatavošana:
Plūmes aplej ar trim ēdamkarotēm šerija un atstāj, lai pusstundu ievelkas. Tikmēr ledussalātu lapas saplucini un kazas sieru sagriez mazos gabaliņos. Mazākos tomātiņus atstāj veselus, lielākos pārgriez uz pusēm.
Bekona šķēlītes liec sakarsētā pannā bez taukvielām un apcep kraukšķīgas.
Krējumu samaisi ar šeriju, medu un etiķi, sāli un pipariem un pēc tam iekul eļļu.
Salātus, tomātus, sieru un bekonu uzmanīgi samaisi un kārto lielā šķīvī. Pārlej ar mērci un liec virsū šerijā mērcētās plūmes.
Avots: Žurnāls Stella 2012/15