Ledussalāti ar kazas sieru un plūmēm

Ja gribi salātus pasniegt kā atsevišķu ēdienu brokastīs vai vakariņās, pievieno tiem arī kraukšķīgas bekona šķēlītes. Siers ar izteiktu raksturu (šajā receptē – kazas siers) un bekons viens otru labi papildina un padara salātus par nopietnu uzkodu. Savukārt žāvētas plūmes, mērcētas šerijā vai portvīnā, iegūst pilnīgāku un sulīgāku garšu un jebkuriem zaļajiem salātiem piešķir aromātu un sātu.

Salāti nopietnai ēdienreizei. Foto: Aigars Hibneris

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Salāti nopietnai ēdienreizei. Foto: Aigars Hibneris

 4 personām

Gatavošanas laiks – 40 minūtes

 

Sastāvdaļas:

1 ledussalātu galviņa

200 g stingra kazas siera

120 g žāvētu plūmju bez kauliņiem

160 g mazo tomātiņu

5 ēdamkarotes šerija 

2 ēdamkarotes saldā krējuma

1 ēdamkarote šķidra medus

1 – 2 ēdamkarotes šerija etiķa (nopērkams lielveikalos)

Reklāma
Reklāma

3 ēdamkarotes olīveļļas

100 g kūpināta bekona šķēlītes

Sāls

 

Gatavošana:

Plūmes aplej ar trim ēdamkarotēm šerija un atstāj, lai pusstundu ievelkas. Tikmēr  ledussalātu lapas saplucini un kazas sieru sagriez mazos gabaliņos. Mazākos tomātiņus atstāj veselus, lielākos pārgriez uz pusēm.

Bekona šķēlītes liec sakarsētā pannā bez taukvielām un apcep kraukšķīgas.

Krējumu samaisi ar šeriju, medu un etiķi, sāli un pipariem un pēc tam iekul eļļu. 

Salātus, tomātus, sieru un bekonu uzmanīgi samaisi un kārto lielā šķīvī. Pārlej ar mērci un liec virsū šerijā mērcētās plūmes.

 

 Avots: Žurnāls Stella 2012/15

 

Sastāvdaļas