Salāti ar vistu un sarkano mērci
Jebkurus salātus var padarīt sātīgākus ar atbilstošu mērci. Šajā receptē par mērces pamatproduktu kalpo saulē kaltēti tomāti, kas marinēti eļļā. Savukārt šampinjoni būs garšīgāki, ja tos pirms pievienošanas salātiem strauji apcepsi sviestā vai margarīnā. Tie garšas ziņā labi papildina gan ceptu vistu, gan rukolu.
4 personām
Gatavošanas laiks – 30 minūtes
Sastāvdaļas:
800 g vistas filejas
3 ēdamkarotes margarīna
160 g svaigu šampinjonu
180 g mazo tomātiņu
120 g rukolas
50 g mazu salātlapiņu pēc izvēles
1 svaiga sarkanā čili pāksts
50 g kaltētu tomātu eļļā
1 ēdamkarote pētersīļu lapiņu
2 ēdamkarotes citronu sulas
100 ml dārzeņu buljona
1 ēdamkarote olīveļļas
Svaigi malti melnie pipari
Sāls
Gatavošana:
Pagatavo mērci: čili pākstij iztīri sēklas, bet mīkstumu smalki sagriez. Kaltētos tomātus notecini un sagriez mazos gabaliņos. Sablendē kaltētos tomātus, čili, pētersīļus, citronu sulu un buljonu. Pievieno sāli un piparus. Ja vajag, pievieno olīveļļu.
Noskalotu un nosusinātu vistas fileju sagriez plānās šķēlītēs. Šampinjonus notīri un arī sagriez plānās šķēlītēs. Mazākos tomātiņus atstāj veselus, lielākos pārgriez uz pusēm.
Pannā sakarsē divas ēdamkarotes margarīna, ieliec vistas šķēlītes un maisot apcep zeltaini brūnas. Pārkaisi ar sāli un pipariem. Izņem no pannas un atdzesē.
Pannā sakarsē atlikušo margarīnu un viegli apcep šampinjonus.
Lielā bļodā vai šķīvī samaisi rukolu, salātlapiņas, tomātus, vistas gabaliņus un šampinjonu šķēlītes. Apslaki ar mērci.
Avots: Žurnāls Stella 2012/15