Vasarīgie salāti
Salātus var pagatavot nieka desmit minūtēs.
Sastāvdaļas:
Salāti (lolo roso, aisberga un parastie – no Latvijas dobes (var arī tikai ar tiem)
„Baby” burkāni un redīsi ar visām lapām
Olīvu tapenāde
Olīveļļa
Svaigi spiesta citrona sula
Ērkšķogas un mellenes
Brinzas siers (sagriezts kubiciņos)
Gatavošana:
Salātu lapas iecilā eļļā. Tad iedrupini nedaudz siera un „iemasē” to salātos, lai labāk jūtama tā garša. Nepietiek sieru salātiem pielikt tikai beigās.
Salātu lapas izkārto uz lēzena šķīvja, kam pāri liec mazos burkānus un redīsus (neko negriez!).
Visam pa virsu ar ēdamkarotes palīdzību pārlej tapenādi, pārber ērkšķogas un mellenes, brinzas siera gabaliņus, pārkaisi piparus.
Olīvu tapenādei sablendē melnās olīvas, ķiploku, olīveļļu un anšovus, pievieno sāli un piparus. Parocīgāk ir pagatavot nedaudz šķidrāku tapenādi, jo to vieglāk pārliet salātiem.
Avots: Žurnāls Marta