Nicas salāti
Variācija par populārajiem Salade Nicoise. Izmantots konservēts tuncis, bet vari to pirkt svaigu un grilēt vai ātri apcept.
2 porcijas
Gatavošana 30 minūtes
Sastāvdaļas:
4 kartupeļi
2 olas
1 neliela salātu galviņa
1 kārba konservēta tunča
4 anšovu filejas
2 nelieli tomāti vai 6-8 ķirštomātiņi
Mērcei
2 ēdk. olīveļļas
1 ēdk. vīna etiķa
1 tējk. svaiga vai saldēta sasmalcināta bazilika
šķipsna sāls un maltu piparu
Gatavošana:
1. Novāri kartupeļus ar mizu. Atdzesē, nomizo, sagriez 3-4 mm biezās ripās. Olas vāri 6 minūtes, atdzesē, sagriez daiviņās. Anšovu filejas pārgriez gareniski. Tomātus sagriez daiviņās, ja lieto ķirštomātiņus - pārgriez uz pusēm.
2. Uz diviem porciju šķīvjiem liec lielos gabalos saplūkātas salātu lapas. Virsū tiem kartupeļus, tomātus, olas, sasmalcinātu tunci, anšovu strēmelītes.
3. Krūzē sakul eļļu ar vīna etiķi, pieber baziliku, sāli, piparus, samaisi. Mērci tievā strūkliņā lej pāri abām salātu porcijām.
Avots: Žurnāls 100 labi padomi 2011/5