Pikantie siļķu salāti
Siļķu salāti ir viens no universālākajiem ēdieniem, jo tos allaž var papildināt ar visdažādākajiem produktiem – sākot no kartupeļiem un beidzot ar gaļu un āboliem. Šie salāti labāk garšo, ja ir pikanti
4 personām. Gatavošanas laiks – 15 minūtes + ievilkšanās
Sastāvdaļas:
- 4 marinētas siļķu filejas
- 3 cieti vārītas olas
- 2 lieli vārīti kartupeļi
- 2 āboli
- 1 ēdk. sakapātu sīpolu
- 50 ml etiķa
- 50 ml olīveļļas
- 1/2 tējk. sinepju
- malta saldā paprika
- malta asā paprika
- sāls
Gatavošana:
1. Siļķes sagriez mazos gabaliņos un ieber bļodā. Olas nolobi un sagriez gabaliņos, arī kartupeļus un ābolus sagriez gabaliņos. Olas, kartupeļus, ābolus un sīpolus pievieno siļķēm.
2. Bļodiņā sakul etiķi, eļļu un sinepes un pievieno sāli un papriku.
3. Mērci pārlej salātiem, viegli izcilā un ļauj vismaz pusstundu ievilkties.
Avots: Žurnāls 100 labi padomi 2011/5