Baklažānu un ķiploku pastēte

"Ja nu ir kāds viegli pagatavojams ēdiens, tad tas ir šī pastēte. Nogaršojot to, neticēju, ka pastētē ir tikai trīs sastāvdaļas: baklažāni, ķiploki un eļļa," raksta virtuves bloga lindasvirtuve.lv autore.
Veģetārās baklažānu pastētes gatavošana ir patiesi vienkārša!

FOTO: no personīgā arhīva

Veģetārās baklažānu pastētes gatavošana ir patiesi vienkārša!

Sastāvdaļas:

2 baklažāni

2 ķiploka daiviņas

olīveļļa

sāls, pipari

garšvielas pēc patikas

Reklāma
Reklāma

 

Gatavošana:

  1. Uzkarsē cepeškrāsni uz 180C.
  2. Ņem veselus baklažānus un sadursta ar dakšiņu. Liek pannā, pārlej ar nelielu daudzumu olīveļļas. Liek uzkarsētajā cepeškrāsnī.
  3. Baklažānus cep, līdz tie kļuvuši mīksti (man bija aptuveni nepilna stunda). Vienu reizi cepšanas procesā baklažānus apgroza. Tad tos sagriež palielos gabalos (tiem jābūt tik mīkstiem, ka jūk ārā).
  4. Baklažāniem pievieno sāli, piparus un sīki sakapātas ķiploka daiviņas. Visu sablendē.
  5. Pasniedz ar svaigu maizīti vai sausiņiem.

 

 Avots: lindasvirtuve.lv 

Saistītie raksti