Baklažānu un ķiploku pastēte
"Ja nu ir kāds viegli pagatavojams ēdiens, tad tas ir šī pastēte. Nogaršojot to, neticēju, ka pastētē ir tikai trīs sastāvdaļas: baklažāni, ķiploki un eļļa," raksta virtuves bloga lindasvirtuve.lv autore.
Sastāvdaļas:
2 baklažāni
2 ķiploka daiviņas
olīveļļa
sāls, pipari
garšvielas pēc patikas
Gatavošana:
- Uzkarsē cepeškrāsni uz 180C.
- Ņem veselus baklažānus un sadursta ar dakšiņu. Liek pannā, pārlej ar nelielu daudzumu olīveļļas. Liek uzkarsētajā cepeškrāsnī.
- Baklažānus cep, līdz tie kļuvuši mīksti (man bija aptuveni nepilna stunda). Vienu reizi cepšanas procesā baklažānus apgroza. Tad tos sagriež palielos gabalos (tiem jābūt tik mīkstiem, ka jūk ārā).
- Baklažāniem pievieno sāli, piparus un sīki sakapātas ķiploka daiviņas. Visu sablendē.
- Pasniedz ar svaigu maizīti vai sausiņiem.
Avots: lindasvirtuve.lv