Gurķi garšvielu jogurtā
Gurķis labi sader ne tikai ar skābo krējumu, bet arī ar citiem skābpiena produktiem – kefīru, biezpienu, jogurtu, un dažādām, arī eksotiskām, garšzālēm, ne tikai dillēm. Turklāt pikantus gurķu salātus var pasniegt ne tikai kopā ar ceptu zivi, gaļu un dārzeņiem, bet kā solistu - servēts caurspīdīgās glāzēs, tas ir lielisks starteris.
4 porcijas
Gatavošana 15 minūtes
Sastāvdaļas:
400 ml bieza jogurta bez piedevām
1/2 citrona
sāls
2 lapas koriandra
4 pilieni Tabasco mērces
2 vidēja lieluma gurķi
2 šķipsnas karija pulvera
2 tomāti
Gatavošana:
1. Liec jogurtu bļodā, sakul viendabīgu. Pievieno citrona sulu, šķipsnu sāls, sīki sasmalcinātu koriandru un Tabasco mērci.
2. Sagatavo četrus stikla traukus vai platas glāzes. Labi nomazgātus gurķus sagriez nelielos, kubiņos, pārkaisi ar kariju un apmaisi. Līdzīgos kubiņos sagriez arī tomātus. Vienmērīgi sadali glāzēs gurķus, tiem virsū liec jogurtu un kārtojumu pabeidz ar tomātiem. Vari rotāt ar koriandra zariņu.
Avots: Žurnāls 100 labi padomi 2011/6