Svaigie salāti
Jaunās salātu lapiņas ar dažām piedevām, pārlietas ar mērci, ir atsvaidzinošs gardums jebkurā grila ballītē.
4 personām
Gatavošana 15 minūtes
Sastāvdaļas:
4 šķēles baltmaizes
1 ēdk. sviesta
2 daiviņas ķiploka
200 g dažādu lapu salātu
100 g fetas siera
50 ml olīveļļas
sula no 1 citrona
sāls, pipari
Gatavošana:
1. Sagatavo maizi. Uzkarsē krāsni līdz 200 grādiem. Apzied maizi no abām pusēm ļoti plānā kārtiņā ar sviestu. Liec uz plāts un krāsnī viegli apbrūnini aptuveni 5 minūtes. Izņem no krāsns un noberz maizes šķēlītes no abām pusēm ar pārgrieztu ķiploka daiviņu. Salauzi kumosa lieluma gabaliņos.
2. Gatavo salātus. Liec salātu bļodā notīrītas un gabalos saplūkātas salātu lapas. Pievieno nelielos kubiņos sagrieztu fetas sieru. Krūzē sakul eļļu ar citrona sulu. Sasāli, sapiparo. Pārlej salātus ar iegūto mērci. Tieši pirms pasniegšanas pieber grauzdiņus un izcilā salātus. Pasniedz kopā ar gudru pamācību par zaļumu nenovērtējamo ietekmi uz veselību.
Avots: Žurnāls Labu Apetīti 2008/5