Svaigie salāti

Jaunās salātu lapiņas ar dažām piedevām, pārlietas ar mērci, ir atsvaidzinošs gardums jebkurā grila ballītē. 

Atsvaidzinošs gardums jebkurā grila ballītē. Foto: Imants Ķīkulis

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Atsvaidzinošs gardums jebkurā grila ballītē. Foto: Imants Ķīkulis

 4 personām

Gatavošana 15 minūtes

 

Sastāvdaļas:

4 šķēles baltmaizes

1 ēdk. sviesta

2 daiviņas ķiploka

200 g dažādu lapu salātu

100 g fetas siera

50 ml olīveļļas

sula no 1 citrona

Reklāma
Reklāma

sāls, pipari

 

Gatavošana:

1. Sagatavo maizi. Uzkarsē krāsni līdz 200 grādiem. Apzied maizi no abām pusēm ļoti plānā kārtiņā ar sviestu. Liec uz plāts un krāsnī viegli apbrūnini aptuveni 5 minūtes. Izņem no krāsns un noberz maizes šķēlītes no abām pusēm ar pārgrieztu ķiploka daiviņu. Salauzi kumosa lieluma gabaliņos.

2. Gatavo salātus. Liec salātu bļodā notīrītas un gabalos saplūkātas salātu lapas. Pievieno nelielos kubiņos sagrieztu fetas sieru. Krūzē sakul eļļu ar citrona sulu. Sasāli, sapiparo. Pārlej salātus ar iegūto mērci. Tieši pirms pasniegšanas pieber grauzdiņus un izcilā salātus. Pasniedz kopā ar gudru pamācību par zaļumu nenovērtējamo ietekmi uz veselību.

 

 

   Avots: Žurnāls Labu Apetīti 2008/5

 

Sastāvdaļas