Svaigā jogurta-gurķu jeb tzatziki mērce
"Manuprāt, ir vairāki priekšnosacījumi, lai BBQ izdotos: labs grills, prasmīgs grillētājs, labas kvalitātes gaļa un gardas piedevas", raksta virtuves bloga lindasvirtuve.lv autore
Sastāvdaļas:
250 ml bezpiedevu pilnpiena jogurta
puse garā gurķa
2 tējk.sīki sakapātu piparmētru
1 maza (vai puse no lielas) ķiploka daiviņa, izspiesta caur ķiploku spiedi
1 tējk. medus
šķipsniņa romiešu ķimeņu (cumin)
sāls un svaigi malti pipari pēc garšas
Gatavošana:
Uz rupjās rīves sarīvē gurķi. Mērces trauciņā to sajauc kopā ar visām pārējām sastāvdaļām. Līdz pasniegšanai uzglabā aukstā vietā.
Avots: lindasvirtuve.lv