Marinēta siļķe ar dillēm un sarkanajiem sīpoliem

Marinētām siļķēm ir neskaitāmi varianti, taču šajā receptē īsto garšu un arī izskatu piešķir sarkanie sīpoli un zaļās dilles, bet marinādei ir viegli saldena piegarša.

Veikalos tās apzīmē ar vārdu matjes. Foto: Imants Ķīkulis

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Veikalos tās apzīmē ar vārdu "matjes". Foto: Imants Ķīkulis

4 personām

Gatavošanas laiks – 20 minūtes

Sastāvdaļas: 

600 ml etiķa

250 g cukura

3 lauru lapas

250 g sarkano sīpolu

10 siļķu filejas

3 buntītes diļļu

Reklāma
Reklāma

Gatavošana:

1. Uzvāri etiķi ar cukuru un lauru lapām. Sīpolus nomizo, sagriez plānās ripiņās un ieber marinādē.

2. Atdzesēto marinādi pārlej siļķēm. Sakapā dilles un iecilā zivīs un marinādē. Ļauj 1-2 dienas ievilkties.

 

  Avots: Žurnāls 100 labi padomi 2011/5

 

Sastāvdaļas