Burkānu - siera rulete (gatavošana pa soļiem)
Rulete der kā uzkoda vai piedeva gaļas ēdieniem.
Ja pagatavo mazu rulletīti, tad tā der kā uzkoda vai piedeva pie
gaļas ēdieniem, bet ja pagatavo lielu rulleti, tad no tās var
kārtīgi pieēsties pat vairāki cilvēki :)
Ieslēdz cepeškrāsni uz 180*. Nomizo un uz smalkas rīves sarīvē
burkānus. Burkānus liek cepties uz pannas, līdz kamēr tie ir mīksti
un gatavi.
Kad burkāni gatavi, atstāt tos atdzist līdz siltai
temperatūrai,lai, kad pievienotu olu, tā nesacietē. Sieru sarīvē uz
smalkas rīves un pievieno smalki sakapātus pētersiļus.
Atdzisušiem burkāniem pievieno olu un kārtīgi izmaisa, līdz rodas
vienmērīga masa.
Uz follijas sākam izklāt burkānu massu, tā lai tās biezums būtu
aptuveni 7mm.
Pa virsu liekam rīvēto sieru ar pētersiļiem.
Un tagad ar naža palīdzību lēnām rullējam ciet.
Tagat varam rullēt ciet folliju, to darām tā kā ir iesaiņotas
karameles.
Tad vel nedaudz parullējam uz galda, lai rullete pieņem apaļāku
(vai kantainu) formu un liekam krāsnī uz 20 minūtēm 180*.Tad
izņemam rulleti un tikai pēc 10minūtēm veram vaļā,
atdalot no follija ar naža palīdzību!
Pasniegt uzmanīgi ar asu nazi griežot šķēlītēs.:) Man ļoti garšoja
:)
Iesūtījusi Laima Akopjana, konkursa "Divlatu vakariņas" dalībniece
Konkursu atbalsta un dāvanu kartes uzvarētājiem dāvā
zemo cenu līderis "Supernetto"!
Sastāvdaļas
- Burkāni - 300.gr
- Siers - 70.gr
- Olas - 2.gb
- Pētersīļi - 5.gr
- Sāls,garšvielas.-