Vasarīgās vakariņas
Vasaras karstajās dienās vairāk gribas ko vēsu arī vakariņās. Piedāvāju no sirds pagatavotas aukstās vakariņas, kas būs vasarīgi svaigas un gardas.
Sastāvdaļas maizītēm:
2 vidēja lieluma burkāni
12g svaigais raugs
sauja dažādas sēkliņas(saulespuķu,ķirbja,linsēklas,sezama sēkliņas utt.)
1 glāze Kviešu klijas(250ml)
1 glāze ūdens(250ml)
1 tēj.k sāls
1 tēj.k cukurs
2 ēd.k eļļa
2 ēd.k skābais krējums
ap 400g milti,bet precīzi manīsim mīcot mīklu
svaigas dilles
Pagatavošana:
Siltā ūdenī izšķidinam raugu ar cukuru,pievienojam uz smalkās rīves sarīvētus burkānus,sasmalcinātas dilles,sēkliņas,sāli,klijas,krējumu-izmaisam.
Beram pa glāzei klāt miltus,mīcam mīklu,kad mīkla jau daudz maz nelīp pie rokām pievienojam 1 ēd.k eļļu un turpinam mīcīt.Mīklai jabūt maigai,mīkstai,mazliet tā var lipt pie rokām,bet tā,lai var izveidot kukulīti.
Ar otru ēd.k eļļu ieeļļojam trauku,liekam iekšā raudzēties mīklu,apsedzam ar dvieli.Raudzējam stundu,līdz mīkla dubultojas apjomā.
No uzrūgušās mīklas veidojam maizītes,var arī vienu lielu kukuli.Kārtojam uz cepampannas un cepam ap 200 grādiem ap 20 minūtēm.Gatavas atdzesējam zem dvieļa.
Sastāvdaļas cukini uzkodai:
1 neliels cukini
200g biezpiens
50g siers
dilles
garšvielas pēc garšas
svaigi gurķi,tomāti
sezama sēkliņas(var arī bez)
Pagatavošana:
Ar mizojamo nazi sagriežam plānas,garenas cukini šķēlītes.Uzberam garšvielas pavisam nedaudz..Cepam uz lielas uguns, ļoti minimālā eļļas daudzumā no abām pusēm.Aptuveni no katras 7 sekundes,jo šķēlītes ir ļoti plānas.
Biezpienam pievienojam sasmalcinātas dilles,sarīvēru sieru,garšvielas.Izmaisam.Uz cukini šķēlītes vienā malā liekam biezpienu,tad sarullējam rullītī un apviļājam apgrauzdētās sezama sēkliņās.Cukini rullīšus kārtojam uz gurķa šķēlītēm,dekorējam ar tomātiem un dillēm.Pasniedzam ar veselības maizītēm.
Šīs vakariņas paredzētas 4 cilvēkiem.
Iesūtījuši Serjoga, Maikliņš un Natalija, konkursa "Divlatu vakariņas" dalībnieki
Konkursu atbalsta un dāvanu kartes uzvarētājiem dāvā
zemo cenu līderis "Supernetto"!