Erukas salāti ar Parmas sieru un burkāniņiem
Eruku mēdz saukt arī par rukolu, arugulu, roketsalātiem. Salāti ar kodīgu un piparotu garšu, bet mīksti samtainu faktūru.
4 personām
Gatavošana15 minūtes
Sastāvdaļas:
100 g erukas
750 g mazu jauno burkāniņu
100 g Parmas siera
Mērcei:
1 apelsīna sula
4 ēdk. vīna etiķa
4 ēdk. olīveļļas
1 ēdk. sinepju
sāls, svaigi malti melnie pipari
Gatavošana:
Salātu lapiņas noskalo un nosusini. Burkāniņus nomazgā un tvaicē vai vāri 8 minūtes sālsūdenī. Ūdeni nolej un burkāniņus atdzesē. Mērcei savieno visas sastāvdaļas un sajauc ar putojamo slotiņu. Pievieno sāli un piparus. Šķīvjos liec erukas lapiņas un burkāniņus, tad pārlej ar mērci. Virsū rupjās skaidās uzrīvē Parmas sieru. Ja salātus gribi sātīgākus, vari pievienot arī plānas Parmas šķiņķa šķēlītes.
Avots: Žurnāls 100 labi padomi