Erukas salāti ar Parmas sieru un burkāniņiem

Eruku mēdz saukt arī par rukolu, arugulu, roketsalātiem. Salāti ar kodīgu un piparotu garšu, bet mīksti samtainu faktūru. 

Foto: Imants Ķīkulis

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto: Imants Ķīkulis

4 personām

Gatavošana15 minūtes

 

Sastāvdaļas:

100 g erukas

750 g mazu jauno burkāniņu

100 g Parmas siera

 

Mērcei:

1 apelsīna sula

4 ēdk. vīna etiķa

Reklāma
Reklāma

4 ēdk. olīveļļas

1 ēdk. sinepju

sāls, svaigi malti melnie pipari

 

Gatavošana: 

Salātu lapiņas noskalo un nosusini. Burkāniņus nomazgā un tvaicē vai vāri 8 minūtes sālsūdenī. Ūdeni nolej un burkāniņus atdzesē. Mērcei savieno visas sastāvdaļas un sajauc ar putojamo slotiņu. Pievieno sāli un piparus. Šķīvjos liec erukas lapiņas un burkāniņus, tad pārlej ar mērci. Virsū rupjās skaidās uzrīvē Parmas sieru. Ja salātus gribi sātīgākus, vari pievienot arī plānas Parmas šķiņķa šķēlītes.

 

Avots: Žurnāls 100 labi padomi 

 

Sastāvdaļas