Ar Rīgas Melno balzamu cepti āboli
Šādi āboli ir lieliska piedeva cepešiem vai putna gaļai. Vari pamainīt garšvielas, pievienot medu un pasniegt tos ar vaniļas mērci kā desertu.
4 personām
Gatavošana 20 minūtes
Sastāvdaļas:
- 4 cieti āboli
- 50 ml Rīgas Melnā balzama
- 1/2 ēdk. rozā piparu
- 2 tējk. sviesta
Gatavošana:
Uzkarsē krāsni līdz 200 grādiem. Pārgriez ābolus uz pusēm un izņem tiem serdi. Nemizo. Liec cepamā traukā ar griezumu uz augšu un ar otiņu pārzied ar balzamu. Piparus ar naža galu saspaidi un pārkaisi āboliem. Uzliec uz katras ābola pusītes piciņu sviesta un pārslaki ar palikušo balzamu. Cep aptuveni 15 minūtes atkarībā no ābolu šķirnes.
Avots: žurnāls Labu Apetīti 2007/11