Pikantie sarkanie kāposti
Lieliska uzkoda pie gaļas, dažādiem kartupeļu ēdieniem un sacepumiem. Ja nav pie rokas sarkano kāpostu, var izmantot parasto kāpostu un sārto krāsu iegūt, pievienojot dažus sarkano biešu gabaliņus.
Gatavošana 1,5 stundas, marinēšana 2 dienas
Sastāvdaļas:
Sarkanais kāposts
sāls
etiķis
zaļumi
ķiploki
čili pipars
Gatavošana:
Sarkano kāpostu galviņai izgriez kacenu, bet pašu galviņu sagriez četrās daļās. Liec dziļā bļodā, pārlej ar verdošu sālsūdeni un atstāj uz pusotru stundu. Trīslitru burkā ieber 3 ēdk. sāls, ielej 1/2 glāzi 9% etiķa, ieliec zaļumus pēc garšas (pētersīļus, selerijas, arī koriandru), 3-4 lielas ķiploka daiviņas un 1 lielos gabaliņos sagrieztu sarkano čili piparu bez sēklām, arī kāpostus un pārlej ar aukstu ūdeni. Atstāj, lai 2 dienas marinējas.
Avots: žurnāls Labu Apetīti