Pupiņu salāti lavaša tūtiņās
Šie ir tādi vasaras piknika salāti, bet neviens jau neaizliedz taisīt pikniku rudenī, ziemā pie apsnigušas eglītes vai pavasarī.
4-6 porcijas
Gatavošana 15 minūtes
Sastāvdaļas:
1 lavašs
1 glāze vārītu pupiņu (vari izmantot konservētās)
1/2 glāze konservētas kukurūzas graudu
1 saldais pipars, sagriezts gabaliņos
50 g ķiršu tomātiņu, sagriezti daiviņās
1 avokado
tējkarote sasmalcinātu pētersīļu lapiņu
sula no 1 laima
2 ēdk. eļļas
Gatavošana:
1. Sagatavo lavaša „tūtiņas”. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200º C. Lavašu sagriez apmēram 10×10 cm kvadrātiņos un saritini kā saldējuma konusus. Liec uz plāts un apcep, kamēr maliņas brūnganas, - apmēramtuveni 7-10 minūtes. Atdzesē.
2. Gatavo salātus. Sajauc salātiem paredzētās sastāvdaļas. Sakul laima sulu ar eļļu un iemaisi salātos. Piepildi tūtiņas ar salātiem un nekavējoties pasniedz, lai maizīte nepagūst izmirkt
Avots: žurnāls Labu Apetīti