Cēzara salāti latviešu gaumē
Latvietis nevar bez rupjmaizes un saldskābmaizes. Ja ilgāku laiku nav iekosts smaržīgajā un sātīgajā maizes riecienā, šķiet, kaut kā pietrūkst. No gardās maizītes var gatavot arī dažādus ēdienus – uzkodas, salātus, zupu, pat desertu.
4 personām
Gatavošana 15 minūtes
Sastāvdaļas:
2 šķēles saldskābmaizes
8 lapas romiešu salātu
4 ēdk. mājas siera
Mērcei:
4-6 ķilavu filejas
2 ķiploka daiviņas
2 olu dzeltenumi
1 tējk. sinepju
100 ml extra virgin olīveļļas
Gatavošana:
1. Sagatavo maizi. Saldskābmaizei nogriez garoziņas (tās izkaltē un pataupi okroškai), mīkstumu sagriez kubiņos. Uzkarsē pannu, ielej 1 ēdk. olīveļļas un, nepārtraukti maisot, apcep saldskābmaizes kubiņus, tad atdzesē.
2. Gatavo ķilavu majonēzes mērci. Ķilavu filejas un ķiploka daiviņas sablenderē biezenī. Putojamā traukā liec olu dzeltenumus, sablenderētās ķilavas, olu dzeltenumus, sinepes un puto, līdz veidojas gaiša masa. Tad, nepārtraucot putošanu, smalkā strūkliņā pievieno olīveļļu. Turpini putot, līdz veidojas emulsijai līdzīga konsistence.
3. Kārto Cēzara salātus un pārlej ar mērci. Liec uz šķīvja saplucinātas vai sagrieztas romiešu salātu lapas, pārkaisi ar maizes kubiņiem un mājas sieru. Pārlej ar ķilavu majonēzes mērci.
Avots: žurnāls Labu Apetīti!