Ar sieru pildīti šampinjoni
Ja nepatīk asi ēdieni, receptē minēto čili pulveri var nepievienot, bet, ja pretenziju pret asumu nav, iesaku tomēr to pievienot, jo stiprums labi sader ar sieru un sēnītēm.
Gatavošana: 30 min.
3 porcijas
Sastāvdaļas:
• 400 g lielu, skaistu šampinjonu
• 1 neliels sīpols
• 2 ķiplokdaivas
• saišķītis pētersīļu
• 40 g sviesta
• 100 g svaigā siera (Kārums, Philadelphia, Frischktise u.tml.)
• 60 g labi kūstoša siera (Čedaras, Gouda u. tml.)
• pipari, sāls
• čili pulveris
Pagatavošana
1. Šampinjonus noskalo, nosusina, nogriež kātiņu galus. Tad katram šampinjonam rūpīgi izņem visu kātiņu (tos noliek malā, jo vajadzēs vēlāk) un iztīra brūnās «lapiņas», lai sēnes iekšpusē būtu vieta pildījumam.
2. Kātiņus sakapā, sīpolu un ķiplokdaivas sīki sagriež, visu samaisa kopā ar sasmalcinātiem pētersīļiem. Pannā sakarsētā sviestā apcep sēņu kātiņus ar sīpoliem, ķiplokiem un pētersīļiem.
3. Bļodiņā samaisa svaigo sieru ar apceptajām sēnēm un divām ēdamkarotēm rīvēta siera. Pievieno piparus, sāli un čili pulvera šķipsniņu.
4. Šampinjonus piepilda ar siera masu.
5. Pildītās sēnītes liek ar sviestu ieziestā cepamajā traukā un katrai cepurītei vēl pārkaisa rīvētu sieru. Cep 200 grādos cepeškrāsnī 15-20 minūtes.
Recepte: žurnāls Dienas ēdieni