Laša tartars
Gardēžu recepte īpašām vakariņām.
30 min, 6 - 10 viesiem
Sastāvdaļas:
• 1/2 kg laša
• 1 maza burciņa kaperu
• 30 g degvīna
• 5 šalotes sīpoli (var lietot arī parastos)
• grauzdēta baltmaize
• graudu rupjmaize
• nevārītas paipalu olas, ja vēlas
• dilles
• pipari, sāls
Pagatavošana:
1. Sablendē sīpolus, pieliek lasi, kaperus, degvīnu, garšvielas un vēl mazliet sablendē. Nedrīkst samalt par daudz. Lasim jābūt sīkos gabaliņos, nevis putrā!
2. Zivs masu izveido bumbā uz šķīvja. Klāt pieliek maizes gabaliņus un paipalu olas.
3. Viesi paši pagatavo maizītes. Kas vēlas, izdzer jēlo oliņu. Piederas arī šampanietis, atdzesēts degvīns vai baltvīns.
4. Ja masa paliek pāri, nākamajā dienā var izcept kotletītes.
Ilzes Jurkānes recepte
Avots: žurnāls Dienas ēdieni 2010/5