Pelēko zirņu salāti
Kā interesantu alternatīvu ierastajiem pelēkajiem zirņiem, Ziemassvētku galdu vari papildināt ar zirņu salātiem.
4 porcijas
Nepieciešams:
• Pelēkie zirņi – 200 g
• Kūpināta gaļa – 100 g
• Gurķis (garais) – 1 gab.
• Sarkanā paprika – 1 gab.
• Sarkanais sīpols – 1 gab.
Mērcei:
• Skābais krējums – 200 g
• Lociņi – 100 g
• Mārrutki – 1 tējk.
• Sāls, pipari – pēc garšas
Pagatavošanas laiks: 20 min
1. Novāri zirņus
2. Papriku, sīpolus, gurķi un kūpināto gaļu sagriez zirņu lieluma kubiciņos, sajauc un pievieno atdzesētus zirņus
Pagatavo mērci:
• Sagriez lokus, sajauc ar skābo krējumu un mārrutkiem
• Pēc garšas pievieno sāli un piparus
3. Salātus pārlej ar mērci
Recepti iesaka: Rimi veselīgas ēšanas kustības Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis.