Kāpostu un paprikas salāti
Skābi kāposti ar āboliem, papriku, citronu.
4 personām
Gatavo: 15 minūtes, ievilkšanās: 15 minūtes
Nepieciešams:
1 citrons
1 ābols
500 g skābētu kāpostu
1 sarkanās paprikas pāksts
3 loku stiebri
3 ēdk. saulespuķu eļļas
sāls, malti melnie pipari
cukurs
3 ēdk. saulespuķu sēklu
Gatavo:
1. Sagatavo citronu un ābolu. Citronu aplej ar verdošu ūdeni un rūpīgi nosusina. Miziņu norīvē, sulu izspied. Ābolu sagriez četrās daļās, izņem serdi, pēc tam sagriez plānās šķēlītēs. Ābola šķēlītes aplej ar citrona sulu.
2. Jauc salātus. Kāpostus smalki sagriez un sajauc ar ābola šķēlītēm. Papriku sagriez gareniski četrās daļās, izņem sēklas un sagriez kubiciņos. Lokus sagriez smalkos gredzentiņos. Papriku un lokus pievieno kāpostiem un visu sajauc.
3. Gatavo mērci. Palikušo citrona sulu sajauc ar eļļu, sāli, pipariem, cukuru un pārlej salātiem. Atstāj 15 minūtes ievilkties.
4. Pasniedz kāpostu salātus. Saulespuķu sēklas apcep pannā bez taukvielām, atdzesē un pārkaisi salātiem.
Recepte: žurnāls Labu Apetīti