Pelēko zirņu sviests
Netradicionāla recepte Ziemassvētku galdam.
4 porcijas
Nepieciešams:
• Sviests – 180 g
• Pelēkie zirņi – 100 g
• Baziliks – 1 sauja
• Ķiploks – 2 – 3 daiviņas
• Čili pulveris – ½ tējk.
• Baltvīna etiķis – ½ tējk.
• Sāls, pipari – pēc garšas
Gatavošana:
Pagatavošanas laiks: 15 min
1. Izkausē sviestu un lej blendera krūzē
2. Pievieno vārītus pelēkos zirņus, kā arī ķiploku, čili, baziliku un etiķi
3. Samal viendabīgā masā, pieliec sāli un piparus
Lielisks sviests, ko smērēt uz grauzdētas maizes, Aikāgaršo!
Rimi veselīgas ēšanas kustības Aikāgaršo šefpavāra Normunda Baranovska padomi Ziemassvētku maltītei