Sātīgām brokastīm: biezpiena uzkoda ar tomātiem
Šī ir satriecoša uzkoda tiem, kuri dievina skābpiena produktus.
Sastāvdaļas:
400 g nomizotu tomātu savā sulā
200 g sausa trekna biezpiena
franču bagete
100 g mīksta sviesta
3 vai 4 ēdamkarotes olīveļļas
1 daiviņa ķiploka
1/2 tējkarotes vīna etiķa
saišķītis bazilika un kinzas
jūras sāls
svaigi malti melnie pipari
Pagatavošana:
Biezpienu izberž caur sietu. Ķiploku spiedē izspiež ķiploku. Kinzas un bazilika zaļumus sakapā.
Biezpienam pievieno sviestu, šķipsniņu piparu un sāls, ķiplokus, sakapātos zaļumus. Visu rūpīgi samaisa un uz pusstundu liek ledusskapī.
Tomātus sagriež lielos gabalos, pievieno olīveļļu, vīna etiķi un samaisa.
Maizi sagriež, apgrauzdē tosterī vai uz sausas pannas.
Karstajai maizei pārlej tomātu mērci ar tomātu gabaliņiem, uz katras šķēles liek 1 ēdamkaroti biezpiena.
Recepte no Zvaigzne ABC izdotās Jūlijas Visockas grāmatas "Ēdam mājās! Viens un divi - gatavs!"