No sērijas "Karpačo" (sarkano biešu)
Karpačo tiek pasniegts kā aukstais pamatēdiens vai uzkoda.
Šis ēdiens ir nācis no Itālijas.Tradicionāli šis ēdiens tiek gatavots no ļoti plāni sagrieztas jēlas gaļas vai zivīm, papildināts ar olīveļļu un citrona sulu vai balzāmetiķi.
Karpačo tiek pasniegts kā aukstais pamatēdiens vai uzkoda.
Mūsdienās termins "karpačo" sevī ietver daudz vairāk kā jēlu gaļu un zivis. Viss,kas tiek sagriezts planās šķēlītēs, piemēram dārzeņi, siers, gaļa, zivis, kas nav jēli, tiek saukti par Karpačo.
Sastāvdaļas biešu karpačo:
2 nelielas bietes
50g siers
svaigas dilles
2 ēd.k balzāmetiķis
2 ēd.k olīveļļa
2 ķiplokdaiviņas
garšvielu maisījums Itāļu ēdieniem
1/2 apelsīna sula
Pagatavošana:
Bietes ar visu mizu liekam uz folija, aplejam ar eļļu, apberam ar garšvielām un ietinam folijā.
Cepam cepeškrāsnī ap 180 grādiem ap 20 minūtēm, bietēm nav jabūt pilnīgi gatavām.
Izceptās bietes atdzesējam, nomizojam un sagriežam vai sarīvējam plānās šķēlēs.
Bļodiņā lejam eļļu, etiķi, apelsīna sulu, pievienojam ķiplokus, kas izspiesti caur spiedi un garsvielas.
Šo maisījumu uzlejam biešu šķēlem.
Es tās atstāju uz nakti ledusskapī, lai savelkas.
Šķīvī kārtojam biešu šķēles, pāri plānas siera šķēles, apkaisām ar dillēm.
Recepti iesūtīja: Taschinka, konkursa "Pavasara spēka recepte Marsietim" dalībniece