Ābolu - sīpolu džems
Piedeva vistu aknu pastētei vai zivīm.
Ābolu - sīpolu džems ļoti labi sader kopā ar vistu aknu pastēti
un zivīm.
Pagatavošana ir ļoti vienkārša.
Nomizotus sīpolus sagriežam ļoti smalki un liekam sautēties katliņā
ar biezu dibenu. Pa to laiku sarīvējam uz rupjās dārzeņu rīves
ābolus, ko pievienojam vēl nedaudz kraukšķīgiem sīpoliem. Sautējam,
līdz āboli sāk jukt laukā. Tad pievienojam baltvīna etiķi,
krēmbalsamiko, kā arī sāli un cukuru. Cik skābu gribam, to
regulējam paši. Kad masa gatava to var sablendēt, vai arī nē.
Pikantumam var pielikt nedaudz ķiploka.
Pasniedz kā nelielu piedevu pie jau minētajiem ēdieniem vai pie
siera plates.
Lai labi garšo :)
Sastāvdaļas
- Sīpoli - 4.gab
- Āboli - 4-5.gab.
- Eļļa.cepšanai
- Baltvīna etiķis.pēc patikas
- Krēm balsamiko - 1.ēd. kar.
- Cukurs, sāls