Ābolu - sīpolu džems

Piedeva vistu aknu pastētei vai zivīm.

FOTO: Shutterstock.com

Ābolu - sīpolu džems ļoti labi sader kopā ar vistu aknu pastēti un zivīm.
Pagatavošana ir ļoti vienkārša.
Nomizotus sīpolus sagriežam ļoti smalki un liekam sautēties katliņā ar biezu dibenu. Pa to laiku sarīvējam uz rupjās dārzeņu rīves ābolus, ko pievienojam vēl nedaudz kraukšķīgiem sīpoliem. Sautējam, līdz āboli sāk jukt laukā. Tad pievienojam baltvīna etiķi, krēmbalsamiko, kā arī sāli un cukuru. Cik skābu gribam, to regulējam paši. Kad masa gatava to var sablendēt, vai arī nē. Pikantumam var pielikt nedaudz ķiploka.
Pasniedz kā nelielu piedevu pie jau minētajiem ēdieniem vai pie siera plates.

  Lai labi garšo :)

 

Sastāvdaļas

Reklāma
Reklāma
  • Sīpoli - 4.gab
  • Āboli - 4-5.gab.
  • Eļļa.cepšanai
  • Baltvīna etiķis.pēc patikas
  • Krēm balsamiko - 1.ēd. kar.
  • Cukurs, sāls