Uzkoda ar vistas filejas pastēti

Maigi kraukšķīgs cepums, krēmīga pastēte, olīvu rūgtums, saldi skābais kivi - ideāli.

Autores foto

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Autores foto

Sastāvdaļas kārtainai mīklai:

50g siers

60ml ūdens

1/2 tēj.k etiķis

1 tēj.k sāls

provansas gršvielas, ja vēlas

1 ola

100g sviests

ap 250g - 300g milti

 

Pastētei:

ap 300g vistas fileja

50g mandeles

100g svaigais siers,mans mīļākais "Rasa" ar papriku un tomātiem

2 ķiplokdaiviņas

sāls

1 tēj.k citrona sula

 

Dekorēšanai - garšas buķetei:

melnās olīvas

3 kivi

dilles

 

Gatavojam kārtaino mīklu:

Sieru sarīvējam uz smalkās rīves.

Sviestu, kas paturēts saldētavā 10 minūtes, arī sarīvējam uz rīves turpat pie siera.

Ieberam 1 glāzi miltus un visu saberžam drupačās.

Olas dzeltenumu sakuļam ar ledus aukstu ūdeni, sāli un etiķi. Lejam so šķidrumu klāt drupačām, izmaisām, pievienoajm garšvielas, kādas vēlamies.

Reklāma
Reklāma

Beram pakāpeniski miltus un mīcam maigu mīklu. Ieliekam maisiņā un paturam ledusskapī 30 minūtes.

Gatavo mīklu izrullējam plānu. Ja mīkla līp, nedaudz var virsmu apbērt ar miltiem, bet nedaudz.

Ar lielo glāzi spiežam aplišus. Pusei no aplīšiem ar mazāku glāzi izspiežam caurumus - tukšumus.

Uz cepamās plāts, kur ieklāts cepamais papīrs, liekam pilnos aplīšus, apsmērējam ar sakulto olas baltumu, tad virsū liekam aplīti ar tukšumu. Arī apsmērējam ar olas baltumu.

Ideālā variantā apakšas ir ļoti plānas, bet augšiņas biezākas.

Cepam iepriekšs uzsildītā cepeškrāsnī ap 200 grādiem ap 15- 20 minūtēm, līdz cepumi skaisti brūni.

Lūk, gatavie cepumi!

No šī mīklas daudzuma man sanāca 17 cepumi.

Gatavojam vistas filejas pastēti:

Vistas fileju izvāram sālsūdenī pilnīgi gatavu.

Mandeles apgrauzdējam, sablenderējam miltos.

Vistas fileju blenderējam kopā ar citrona sulu, tad pievienojam svaigo sieru, ķiplokus un mandeļu miltus. Visu kārtīgo sablenderējam līdz maigai, krēmīgai masai.

Ar konditorejas šprici liekam cepumos pastēti.

Sagriežam kivi šķēlēs, katru šķēli četrās daļās, kārtojam ap pastēti. Iespraužam olivu ar dillīti viducī.

Garda, neparasta uzkoda ir klāt.

Svaiga, sātīga, bagātu garšas buķeti.

 

Recepti iesūtīja: Taschinka, konkursa "Pavasara spēka recepte Marsietimdalībniece

 

Sastāvdaļas