Salāti ar medus sinepju mērci
Salātus pārlej ar medus, sinepju un citrona mērci.
Nepieciešamie produkti (2 porcijām)
Salāti - var ņemt salātu miksējumu, ķīnas kāpostu vai arī kādus citus, kas katram tuvāki.
Es izvēlējos ķīnas kāpostu.
1 avokado (mīksts)
1gurķis
300 - 400g mazie tomātiņi
divas vistas filejas
sāls, pipari, vistas gaļas garšvielas.
Mērcei: Favorit graudu sinepes - 2 tējkarotes, ēdamkarote medus, viena citrona sula.
Gatavošana:
Visus produktus sagriež gabaliņos. Kārto uz šķīvja, sākot ar salātiem, tad avokado, tad gurķis, tomāti (tos uz pusēm vai četrās daļās, atkarībā no tā, cik lieli).
Vistas fileju sagriež kubicicņos, apber ar garšvielām un apcep brūnas. Tās liek uz šķīvja pēdējās.
Pagatavo mērci: Ieliek bļodiņā sinepes, medu un citronu. Medu izkausē maisot visas sastāvdaļas kopā.
Tad gatavo mērci pārlej salātiem.
Labu apetīti!
Recepti iesūtīja: Ilze Ābelīte - Goluba, konkursa "Pavasara spēka recepte Marsietim" dalībniece