Citrusaugļu salāti ar kresēm
Salātus var pasniegt arī pie saldajiem ēdieniem, piemēram, šokolādes musa vai biezpiena krēma. Tad jogurta mērcē čili un ķiploku aizvieto ar 1 tējkaroti kanēļa.
Iznākums: 3 porcijas
Nepieciešams:
• Citrusaugļi – 6 gab. (piemēram, apelsīni, greipfrūti, klementīni, laimi)
• Zaļās pistācijas – 100 g
• Dzeltenās rozīnes– 100 g
• Aragulas (rukolas) kreses – 2 saujas
• Svaigas piparmētras – 1 sauja
Mērcei:
• Jogurts bez piedevām – 4 ēdamk.
• Medus vai kļavu lapu sīrups – 1 ēdamk.
• Svaigs čili – naža gals
• Ķiploks – 1 daiviņa
Pagatavošanas laiks: 10 min
Pagatavošana:
1. Citrusaugļus noskalo un nomizo, sagriez plānās šķēlītēs un kārto uz šķīvjiem.
2. Siltā ūdenī uzbriedini rozīnes un pārkaisi tās citrusaugļiem.
3. Sasmalcini piparmētras un pistācijas - pārkaisi salātiem.
Mērce:
1. Smalki sagriez čili, sajauc ar medu un jogurtu.
2. Salātus pārlej ar mērci, pievieno aragulas kreses.
Aikāgaršo padoms!
Salātus var pasniegt arī pie saldajiem ēdieniem, piemēram, šokolādes musa vai biezpiena krēma. Tad jogurta mērcē čili un ķiploku aizvieto ar 1 tējkaroti kanēļa. Saldajiem ēdieniem izmanto pēc garšas maigākas kreses vai nepievieno tās vispār.
Recepti iesaka: Rimi veselīgas ēšanas kustības Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis.