Pavasara svaigums
Gatavojam salātus no zaļumiem un dārzeņiem.
Gatavojam salātus no zaļumiem un dārzeņiem, kas pavasarī noteikti ir ļoti veselīgi un garšīgi.
Šos salātus var baudīt trīs variantos.
Pirmais variants ir salāti sajaukti ar mērcīti (ābolu etiķis sajaukts ar olīveļļu attiecībā 1:4, un piespiests ķiploks).
Otrais variants, kad pirmajam variantam, pielikts klāt biezpiens. Piedevās rupjmaizes grauzdiņi.
Trešais variants, kad salātiem ar biezpienu pirms pasniegšanas pieliek klāt rupjmaizes grauzdiņus.
Manai ģimenei vislabāk garšo otrais variants.
Salātos ir dilles, sīpolloki, rukola, spināti, kressalāti, baziliks, pētersīlis, redīss, tomātiņi, gurķis. Var arī variēt. Ja kādam nepatīk var nelikt rukolu vai pētersīli. Es izmēģināju dažādus variantus, visi garšo labi.
Recepti iesūtīja: Vēsma Abatniece, konkursa "Pavasara spēka recepte Marsietim" dalībniece
Sastāvdaļas
- Rukola
- Spināti
- Kressalāti
- Baziliks
- Pētersīļu lapiņas
- Sīpolloki
- Dilles
- Redīsi
- Ķiršu tomātiņi
- Gurķis